Jó helytállás a legerősebb csapat ellen

Musztács Dániel edző:
Tegnap a csoport egyik legerősebb csapatát, a Kiskőrösi U19-es lányokat fogadtuk hazai pályán. Az esélyek sajnos nem nekünk kedveztek, még is pozitívan mentünk bele ebbe a mérkőzésbe. Sajnos Udvari Timinek még a mostani meccsre sem készült el a sportorvosi engedélye, de a Balikó Flóra jól tudta helyettesíteni őt. Az első félidő 20. percéig jól tudtunk teljesíteni, játszottuk a figuráinkat amikből megvoltak a helyzeteink, viszont ezekkel többségében nem tudtunk élni. Rengeteg ziccer és kettő darab hét méteres is kimaradt. A jó védekezésünk miatt az ellenfél sem volt sokkal eredményesebb, mint mi, de ők minden egyes hibánkat megbüntették. Az első félidő utolsó 10 percében, már dekoncentráltak voltak a lányok, ebből következtek az eladott labdák, lépés hibák és a belemenések sorozata, amiből rengeteg lerohanás gólt kaptunk. A félidőben emiatt már nagy volt a különbség a két csapat között.
A második félidőben szintén jól kezdtek a lányok, ez látható volt abból is hogy az első 5 percben nem kaptunk gólt, viszont ami miatt nem tudtuk csökkenteni a hátrányunkat, az az volt, hogy mi sem tudtunk gólt lőni. A mérkőzés végére még nagyobb különbség lett a két csapat között, ami egyrészt abból ered, hogy a szélsőinket nem megfelelően tudjuk kihasználni és emiatt az egész játékunk középre szorul be. Másrészt az alacsonyabb termetű játékosaink miatt a távoli zónából való kapura lövés teljesen kimarad a játékainkból. Pozitív volt a mérkőzésen, hogy a figurákat, a helyzeteink kialakítása érdekében, illetve a betöréseinket és a beállóval való összjátékainkat ügyesen megoldották a lányok.
Az edzéseken a helyzetkihasználásunkat és a betöréseinket fogjuk pontosítani, készülve a Dunavarsányra, ahol a 2 pont a cél. Az akarat és a tűz megvan a lányokban, ezért ha a kapkodást minimálisra tudjuk csökkenteni és odafigyelve, koncentráltan tudunk játszani, akkor bízom benne, hogy mi jöhetünk ki győzteseként a jövő pénteki mérkőzésünknek.
Hajrá KSA!