TAO támogatás

Támogatás előnyökkel? IGEN!

Alábbiakban a KSA Budapestet működtető Kézisuli Utánpótlás Alapítványt, mint kézilabda utánpótlásnevelő club, látványcsapat-sport támogatásában rejlő adómegtakarítási lehetőségeket kívánjuk bemutatni.

A látvány-csapatsportok támogatása (közismertebb nevén sporttámogatás, vagy még inkább TAO támogatás) 2011. július 1-jétől már nem csupán a piaci szereplők társadalmi felelősségvállalásának egyik eleme, hanem egy olyan új társaságiadó-kedvezmény, melynek tudatos tervezésével megtakarítások realizálhatók.

Kik támogathatnak?

Mindenki támogató lehet, akinek társasági adó fizetési kötelezettsége van/lesz. További pozitívum, hogy a TAO támogatás már a fizetendő társasági adóelőleg terhére is nyújtható. Összefoglaló a TAO támogatás előnyeiről:

  1. A támogató a megfizetett adójáról rendelkezik, amely így nem lesz eredményt rontó ráfordítás, hiszen a TAO támogatás nem csökkenti az adózás előtti eredményt („adófelajánlás”),
  2. Lehetőség van támogatást nyújtani adóelőlegből is (az adóelőleg 50 százalékáig),
  3. Lehetőség van adóból (bevalláskor), illetve feltöltésből is támogatni, ekkor az adó 80 százalékáról rendelkezhet a támogató,
  4. Fontos, hogy az adott támogatás 12,5%-a automatikusan kiegészítő sportfejlesztési támogatásnak minősül,
  5. A támogató adó jóváírásra jogosult, amely a TAO támogatás (teljes támogatás csökkentve a kiegészítő támogatás összegével)
  • 7,5%-a, amennyiben az adózó az előlegről, vagy a feltöltéskor befizetett adóról rendelkezik.
  • 2,5%-a, amennyiben az adózó a tényleges társasági adóbevallásban (nem eltérő üzleti évű adózók esetében: következő év május 30.) rendelkezik az adóról Az adóelőleg terhére az előző hónap utolsó napjáig van mód rendelkezni, feltöltés és bevallás esetén az adóhatóság részére való (adóbevallás) benyújtással egyidejűleg.

A fenti lehetőségektől függetlenül az úgynevezett régi TAO támogatási rendszer is hatályban van, de fontos tudnivaló, hogy az adott üzleti évben a két támogatási forma közül kizárólag az egyik változat választható az adózó (támogató) által. Összességében a korábbi rendszer előnytelenebb mindkét félnek, de természetesen Tisztelt Támogatónkat illeti a döntés, így mindkét támogatási rendszerről ide kattintva talál részletes információkat.

 A NAV által kiadott TAO rendszert érintő törvényi hivatkozással és számolási példákkal ellátott részletes tájékoztató ide kattintva érhető el.

FONTOS! Kiegészítő sportfejlesztési támogatás terhére szponzorációs megállapodás is köthető, amely alapján korlátozott mértékben megjelenést is tudunk biztosítani.

Kérjük, a TAO-támogatás részletes tájékoztatójának átolvasása után lehetőségeihez mérten támogassa alapítványunkat, hogy kézilabdázóinknak a megfelelő körülményeket tudjuk biztosítani a sikeres sportolóvá válás útján.

Köszönjük!

Kézisuli Utánpótlás Alapítvány