Fontos győzelmek U14-ben!

Konyicsák Ádám:
Április 24.-én vasárnap folytatódtak az U14-es felsőházi küzdelmek. A bajnokság vége felé közeledve minden mérkőzésnek hatalmas súlya van és minden pontért meg kell küzdeni. Ebben a mentalitásban vágtunk neki ennek a fordulónak.
Az első mérkőzésen az Elektromos SE volt az ellenfél. Szerencsénkre ellenfelünk több kulcs játékosa is kidőlt erre a fordulóra. Hiányukat gyorsan megérezték, ugyanis a 11. percben már 10-0-ra vezettünk és félidőre sikerült is ezt az előnyt megtartani (14-4). A második játékrészben célunk a gólkülönbségünk javítása volt és a kapott gólok számának minimalizálása. Úgy gondolom kihoztuk a maximumot ebből a mérkőzésből, ugyanis a 2 pont mellé sikerült +17-el növelni a gólkülönbségünket is.
Elektromos SE – KSA Budapest 8-25 (4-14)
A második mérkőzésünket a felsőház utolsó helyezettje ellen játszottuk. Kötelező volt a két pont de sajnos olyan amatőr hibákat követtünk el védekezésben és támadásban is egyaránt amit nem fér bele egy csapat ellen sem, főleg nem felsőházban. Ellenfelünk nagyon szépen kihasználta ezeket hatalmas hibákat és félidőre már 3 gólra növelték előnyüket. Félidei fejmosást követően már egészen más mentalitással mentünk fel a pályára azonban csak támadásainkat sikerült kellőképp fixálni, védekezésünk sajnos sehogy sem akart összeállni. Nagyon nehéz mérkőzésen (amit leginkább magunknak köszönhetünk) sikerült végül 3 góllal győzedelmeskedni, amit nagyon-nagy részben kapusunknak Fazekas Zéténynek köszönhetünk, aki a kötelező védések mellett rengeteg bravúrt mutatott be kulcspillanatokban. Nem tudom, hogy a tavaszi fáradtság, a tavaszi szünet miatt kiesett edzések vagy a két mérkőzés közbeni hosszabb várakozás volt-e okozója ezeknek a hibáknak, mindenesetre tanultunk belőle.
KSA Budapest – Honvéd SE 25-22 (10-13)
Nagyon fontos 4 pontot szereztünk már csak azért is mert így már 3 ponttal sikerült ellépni a harmadik helyezettől, illetve hatalmas örömünkre a Körte csapata pontot vesztett a XVI.Ker csapatával szemben így ebben az idényben először 2 fordulóval a bajnokság vége előtt jobb gólkülönbséggel ugyan de átvettük a vezetést az U14-es felsőházi tabellán. További öröm, hogy az összes felsőházi csapat közül nekünk van a legtöbb lőtt (184) és legkevesebbet kapott (147) gólunk. Tovább növeli ezeknek a számoknak az értéket az a tény, hogy csapatunk 80-90%-át U13-as játékosok alkotják. Két forduló maradt hátra ahol újra megmérkőzünk az összes csapattal. Bízok benne, hogy motivációnk kitart és sikerül maximális koncentráltsággal a hibákat minimalizálva lejátszani ezeket a mérkőzéseket. Maximálisan erre fogunk készülni edzéseken.
Hajrá KSA!