Rezsnyák Csaba mérkőzés értékelése

2021.10.17. 11.00 KSA – ALBA-MÁV Előre 16-35 (12-16)
 
A csoportelsőt fogadtuk vasárnap hazai pályán. Az előjelek és eredmények alapján tudtuk, hogy nagyon erős ellenféllel nézünk farkasszemet, akik abban lehetnek hátrányban, hogy nem hosszú a kispadjuk. Ezért arra készültünk, hogy fegyelmezett játékkal, nagy tempót diktálva fárasztjuk a fehérváriakat. Sajnos nehezen jöttünk bele a mérkőzésbe, a vendégek diktálták a tempót és 4 gólos előnyt alakítottak ki. A végjátékban fel tudtunk zárkózni, de egyéni fegyelmezetlenségeink miatt a szünetre visszaállt a kialakított különbség. Több remek egyéni teljesítményt láttam, ami nagyon bíztató volt, a játék képe alapján benne volt a bravúr pontszerzés. Ennek ellenére az “öltözőben maradtunk” és talán az eddigi legrosszabb 30 percet produkáltuk a második játékrészben. Fegyelmezetlen, kapkodó, öncélú, enervált játékot mutattunk, amit rutinos ellenfelünk könyörtelenül kihasznált, így nagyarányú vereséget szenvedtünk. Csalódott vagyok, mert ennél sokkal jobban tudunk játszani! Ebből is tanulnunk kell, készülünk tovább, hogy a következő fordulóban javíthassunk. Gratulálok a listavezetőnek!
 

 

Fiú U13 hétvégi szereplése

FU13 csapat, Konyicsák Ádám edző értékelése:
10.09.-én a Hegyvidéki Sport és a Körte HVSE voltak az ellenfeleink U13-ban. Az első mérkőzésen a két csapat közti fizikális különbséget szinte tökéletesen tudtuk kompenzálni gyorsaságunkal támadásban. Sajnos védekezésben nem találtuk az ellenszert az ellenfél átlövőire ennek volt köszönhető a 19 kapott gól. Támadásban szeretném kiemelni Berényi Kristófot aki ezen a mérkőzésen kulcspillanatokban tudott fontos gólokat lőni, amelyekkel fokozatosan el tudtunk lépni ellenfelünktől. A 26 lőtt gólunk is azt bizonyítja, hogy a srácok bátran határozottan játszottak. Az előre begyakorolt széles játékunk is kisebb hibákkal ugyan de eredményes volt.
KSA Budapest – Hegyvidéki Sport 26-19 (15-10)
A második mérkőzésen a Körte azt játszotta amire eredetileg is számítottunk. Az első félidőben mindent amit kértem a srácoktól szinte tökéletesen visszaadták ennek köszönhetően az első félidőben 10-4-re is vezettünk, sajnos a félidő végére 10-7-re kapaszkodott fel ellenfelünk a támadásainkban elkövetett hibáink miatt. Sajnos a második félidőben támadásban és védekezésben is elfáradtunk. Játékunk belassult így a nálunk fizikálisabb ellenfeleink könnyebben le tudták védekezni a srácok húzását és védekezésben egyszerűen 1-2 átadás után “betoltak minket” ami ellen tehetetlenek voltunk. Az utolsó percekben a Körte kiegyenlített és egy utolsó másodperces átlövéssel megnyerték a találkozót. Sajnálom, hogy így alakult mert ha kicsit rutinosabbak vagyunk az utolsó támadásunkban nem lett volna esélyük támadni a győzelemért de a sport ilyen. Ezen a mérkőzésen tökéletesen látszódott, hogy ha gyorsan és fegyelmezetten játszunk az összes ellenfelünk ellen esélyesek vagyunk de ha támadásban egyénieskedünk, védekezésben nem segítünk egymásnak az összes csapat megnehezítheti a dolgunkat. A mérkőzést visszanézzük, kijavítjuk a hibákat és dolgozunk tovább. Következő fordulóban az a Budakalászi Kézilabda Zrt. lesz az ellenfél akik minden korosztályban kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Bízok egy jó mérkőzésben.
Körte HVSE – KSA Budapest 17-16 (7-10)
Hajrá KSA!

Elindult az U11-es bajnokság

Major Katalin edző értékelése a vasárnapi napról:
Megkezdődött az U11-s bajnokság ahol az U11 csapat iskolai elfoglaltsága miatt az U10-s csaptatunkkal szerepeltünk.
A COVID miatt még nem játszottak mérkőzést a játékosok, ez a meccs elején meg is látszott, a mieink nagyon izgultak. A mérkőzés előre haladtával egyre ügyesebbek voltak és bátran, harcosan küzdöttek mindkét meccsen.
Játékosaink egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet a nagyobbakkal szemben, de azért van még mit javítani!
Köszönöm a szülőknek is, hogy segítik a munkánkat!
Hajrá KSA!

A kispesti Ady iskolában is elindultak az edzések

Nagy örömünkre az idei évben folytatjuk közös munkánkat a kispesti Ady Endre Református Általános Iskolában.
A héten megkezdtük az első kézilabda specifikus foglalkozásainkat heti 2 alkalommal hétfői és szerdai napokon első évfolyamtól kezdődően, ötödik évfolyamig bezárólag.
Ezen foglalkozások célja, hogy előkészítsék a gyermekeket a kézilabda sportág alapjaira, megszeretessék velük a mozgást, a sportot és annak jótékony hatásait, továbbá képességeinek és készségeinek fejlesztése, illetve az élményközpontúság biztosítása és a játék örömének megteremtése.
Pár képpel készült nekünk Kutasi Dóra vezető edzőnk. Játékos, képességfejlesztő sorverseny, különböző méretű labdákkal, akadályokkal, szlalommal. Ez a létszám ilyen hangulatban csak duzzadhat!
Hajrá KSA!

A hónap kézilabdázói

A KSA tegnapi vezetőségi ülésén úgy határozott, hogy minden csapatánál havonta kiosztja a hónap kézilabdázója címet.
Sok ügyes és lelkes kis játékosunk van, reméljük még jobban ösztönözni fogja őket a díj.
Hajrá KSA!

Az idei szezon első döntetlen mérkőzése

Rezsnyák Csaba szakaedző:
2021.10.02.17.00 Kőrösi KDSE Érd – KSA serdülő III. 46-27 (25-12)
Ahogyan számítottunk rá, a korosztályos különbség és fizikai fölény ezen a mérkőzésen a hazaiaknál dominált, amit az érdiek minden szempontból ki tudtak használni. Az első félidőben rendkívül ijedten és enerváltan játszottunk, ami a szünetre már megduplázta a hazai csapat előnyét. Sajnos a védekezésünkkel nem tudtunk megfelelő ellenállást tanúsítani a mérkőzés folyamán, azonban feljavuló támadó játékunk mindenképpen előre mutató ,27 lőtt góllal már mérkőzést lehet nyerni, vagy pontot szerezni, ez a jövőre nézve értékes fegyvertény.
Gratulálok
 
a KKDSE-nek.
2021.10.03. 11.00 Kecskemét – KSA ifjúsági III. 26-26 (16-15)
Értékes pontot hoztunk el Kecskemétről, ahol döntetlent sikerült játszanunk, ami a mérkőzés egészét tekintve talán igazságos is. Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert ma voltunk a pincében és a századik emeleten is. Kapkodva, rossz megoldásokat választva játszottunk az első 20 percben, aminek eredménye képpen a hazaiak elléptek tőlünk 16-8-ra. Időkérésünk után nagy rohamot indítottunk, amihez szerencse is kellett, 8 perc alatt 0-7-es produktummal visszajöttünk a mérkőzésbe, egyre csökkentve a hátrányt. A második félidő véghajrájáig küzdöttünk az egyenlítésért, aminek elérése után átvettük a vezetést. Sajnos koncentrációnk és pontos befejezéseink hiányoztak az utolsó pillanatokban, így a hazaiak szó szerint az utolsó másodpercekben szépítettek. Ma nem a csapat játék, hanem az egyéni akciók, páros kapcsolatok voltak a meghatározó elemei támadó játékunknak. A beálló körüli védekezésünket és a lerohanásaink befejezéseit gyorsan javítanunk kell, hogy előre léphessünk.
Gratulálok
 
a csapatnak!