Serdülő és IFI mérkőzés

Farkas Roland és Rezsnyák Csaba edzők:
2022.05.11. 18.00 KSA – Mizse serdülő III. mérkőzés 26-42
A csoport bajnokesélyese látogatott hozzánk szerdán a serdülők utolsó mérkőzésén. Már egy pont is elég volt a vendégeknek ahhoz, hogy bajnokként távozzanak. Ez a feladat látszólag meg is fogta ellenfelünket, az első negyed órában kis szerencsével előnybe is kerülhettünk volna, a fej-fej melletti csatában. A Mizse játéka a félidő végjátékára optimalizálódott, és szépen lassan elléptek tőlünk. A második játékrészben nyugodt és magabiztos játékkal uralták a pályát vendégeink, így a papírforma érvényesült. Ismét jól játszottunk támadásban, ami szinte az egész bajnokság folyamán jellemző volt ránk, de a védekezésben tapasztalható fizikai hátrányunkon még sokat kell dolgoznunk. Befejeződött a bajnokság, őszhöz képest előrelépés a több gyűjtött pont, a technikai és taktikai fejlődés már szembe tűnő volt tavasszal, amely a szorosabb eredményeknél meg is látszott. Sok munka vár még ránk, de bíztatóak a látottak! Köszönjük a szülők és szurkolóink egész éves támogatását és bíztatását! Gratulálunk a bajnok csapatnak!
2022.05.15. 13.00 KSA – Diósd ifi III. bajnoki mérkőzés 35-33 (20-17)
Az egész bajnokság talán legkiélezettebb és parázs hangulatú mérkőzését sikerült megnyernünk. Ezzel a győzelemmel ellenfelünk már nem érhet utol minket, előrébb sem tudunk kerülni, így stabilizáltuk helyünket a tabellán. Sok hibával tarkított találkozó volt, ahol a test test elleni küzdelem súrolta a sportszerű kereteket. Az első játékrészben nem a védekezés dominált egyik oldalon sem, ezt a sok lőtt és kapott gól tükrözi. A második játékrészben ellenfelünk majd 50 percen keresztül egész pályás emberfogást játszott, mely több esetben elbizonytalanított minket. Sajnos rengeteg ziccert hibáztunk, így a vendégek mindig vissza tudtak kapaszkodni. Feljavult kapus teljesítménnyel és hidegebb fejjel mentünk bele a végjátékba, így sikerült az előnyünket megtartani a lefújásig. Gratulálok a fiúknak, küzdésből, tartásból csillagos 5-ös!
Jövő héten az utolsó mérkőzésen szeretnénk pontszerzéssel zárni a szezont, erre készülünk tovább. Gratulálok a CSAPATNAK !!!
Hajrá KSA!

Hónap játékosai

A kisiskolás bajnokságban a hónap játékosai címet áprilisban a következő KSA-ban sportoló játékosok nyerték el:
FU9: Politov Dániel
LU9: Fang Zimeng
FU10_1: Szendrő Ádám
FU10_2: Benkovics Milán
Gratulálunk
 
játékosainknak!
Csak így tovább!
Hajrá KSA!

Hatalmas siker U13-ban!

Konyicsák Ádám edző:
Május 9.-én került megrendezésre az idény utolsó előtti U13-as fordulója. A jövőre biztosan első osztályban szereplő Budakalász Kézilabda Zrt. és a XVI.Ker KMSE 2 volt az ellenfelünk.
Az első mérkőzésre sokat készültünk. Tudtuk, hogy nagy iramú kemény mérkőzés lesz, ennek tudatában vágtunk neki a fordulónak. November elején 10 góllal kaptunk ki ugyan ettől csapattól és akkor még azt nyilatkoztam, hogy láthattuk, hogyan kell ezt a stílust amit én is oktatok a gyerekeknek magas szinten játszani. Szerencsére azóta még többet fejlődtünk és fél év alatt nekünk is sikerült a “top csapatok” ritmusát felvenni. Ehhez a nagy iramú játékhoz több kiváló egyéni teljesítmény is párosult amivel igencsak megleptük ellenfelünket. Nagyon örültem, hogy az edzéseken rengeteget gyakorolt zárt védekezésünk szinte tökéletesen működött és a besegítések is jó üteműek voltak. Nagyon fegyelmezetten hajtották végre a fiúk az utasításaimat amik szerencsére beváltak. Hatalmas köszönet illeti a szülőket akik végig szurkolva hihetetlen parázs hangulatot varázsoltak. Az első félidőben nagyon kiélezett volt a játék, végig fej-fej mellett haladt a két csapat de szerencsére az utolsó másfél percben 2 hibát is elkövetett ellenfelünk, melyeket gyors gólokkal tudtunk kihasználni így a második félidőre két gólos előnnyel fordulhattunk (11-13). A második játékrészben ugyan ott folytattuk ahol abbahagytuk és a félidő közepére sikerült 5 gólos előnyt is kiharcolni, azonban ez igen rövid ideig tartott mert nem várt két perces büntetések nehezítették meg helyzetünket. Ugyancsak kiemelendő, hogy emberhátrányban is sikerült lekövetni az ellenfél támadásait akik képtelenek voltak teljesen tiszta gólhelyzetet kialakítani. A végjátékban kihasználva ellenfelünk gyors gólkényszer helyzetét az igencsak megnyílt védekezés ellen szinte tökéletesen játszottuk le az 1-1 elleni szituációkat, így végül 4 gólos sikert arattunk a jövőre biztosan első osztályban szereplő Budakalász ellen.
Budakalász Kézilabda Zrt. – KSA Budapest 19-23 (11-13)
A második mérkőzés teljesen más volt mint az első. Mindenki élt a játék lehetőségével, különösen nagy dicséret illeti Fazekas Zétényt, aki kiváló kapus teljesítményével teljesen elbizonytalanította az ellenfél játékosait. Fokozatosan egyre nagyobb előnyt kialakítva végül 20 gólos sikert könyvelhettünk el.
XVI.Ker KMSE 2 – KSA Budapest 8-28 (4-14)
Ebben az évben eddig a saját korosztályunkban 8 mérkőzésből 7-et sikerült megnyernünk ami azt gondolom kiváló teljesítmény. Az utolsó fordulóban 2 nagyon-nagyon nehéz mérkőzés vár ránk ahol a Körte és a XVI.Ker KMSE 1 lesz az ellenfelünk. Bízok benne, hogy kevés hibával a maximumot tudjuk majd kihozni ezekből a meccsekből.
Hajrá KSA!

FU11 vasárnap

Major Katalin edző:
Az U11-es fiú csapatunk nagyon foghíjasan lépett pályára, különböző okok miatt. Az első meccsen nehezebb ellenféllel szemben nagyon jól játszottak, szép megoldásokat láttunk, de még a pontos befejezésekkel adósak maradtak a fiúk. A második meccsen az OKSI ellen nagyon küzdöttek nemcsak az ellenféllel szemben, hanem a fáradtság ellen is. De ez meghozta a gyümölcsét,mert sikeresen hagyták el a pályát.
Köszönöm a szülőknek is,hogy segítették a a munkánkat.
Hajrá KSA!

Serdülő fiúk Százhalombattán

Rezsnyák Csaba edző:
2022.05.06. 17.30 Százhalombatta-KSA serdülő III. bajnoki mérkőzés 40-21 (23-6)
Péntek délután a bajnokság másodikjához látogattunk. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen ellenfelünk még küzd a bajnoki címért. Sajnos az első félidőben komoly erődemonstrációt kaptunk, melytől mindenkinek inába szállt a bátorsága.Csalódás ez, mert egy hete a Dabas ellen pont az volt az erősségünk, hogy felszabadultan és bátran tudtunk végig játszani. A szünetben némiképp rendeztük sorainkat, amely meg is mutatkozott a két góllal elveszített második félidei játékunkon, amely ismét örömteli pillanatokat okozott mindenkinek. Remélem tanulunk ebből és jövő hét szerdán hazai pályán az első helyezett ellen más arcunkat mutatjuk, hiszen ott be is fejeződik a bajnokság részünkre.
Hajrá KSA!

NŐI SZAKÁG SZÜLŐI ÉRTEKEZLET

Kedves Szülők!
A Kézisuli Utánpótlás Alapítvány lány IFI, lány U14 és U15-ös csapatainak szülői értekezletet tartanak Kutasi Dóra és Forrás Péter edző kollégák.
Helyszín: Módusz Irodaház 1. emeleti tárgyaló
(Cím: Bp. 1087 Könyves Kálmán Krt. 76.)
Időpont: 2022.05.10. (kedd), 17:30 óra
A téma fontossága miatt kérjük megjelenésüket!
Várjuk Önöket szeretettel!
Köszönettel!
KSA

Fontos győzelmek U14-ben!

Konyicsák Ádám:
Április 24.-én vasárnap folytatódtak az U14-es felsőházi küzdelmek. A bajnokság vége felé közeledve minden mérkőzésnek hatalmas súlya van és minden pontért meg kell küzdeni. Ebben a mentalitásban vágtunk neki ennek a fordulónak.
Az első mérkőzésen az Elektromos SE volt az ellenfél. Szerencsénkre ellenfelünk több kulcs játékosa is kidőlt erre a fordulóra. Hiányukat gyorsan megérezték, ugyanis a 11. percben már 10-0-ra vezettünk és félidőre sikerült is ezt az előnyt megtartani (14-4). A második játékrészben célunk a gólkülönbségünk javítása volt és a kapott gólok számának minimalizálása. Úgy gondolom kihoztuk a maximumot ebből a mérkőzésből, ugyanis a 2 pont mellé sikerült +17-el növelni a gólkülönbségünket is.
Elektromos SE – KSA Budapest 8-25 (4-14)
A második mérkőzésünket a felsőház utolsó helyezettje ellen játszottuk. Kötelező volt a két pont de sajnos olyan amatőr hibákat követtünk el védekezésben és támadásban is egyaránt amit nem fér bele egy csapat ellen sem, főleg nem felsőházban. Ellenfelünk nagyon szépen kihasználta ezeket hatalmas hibákat és félidőre már 3 gólra növelték előnyüket. Félidei fejmosást követően már egészen más mentalitással mentünk fel a pályára azonban csak támadásainkat sikerült kellőképp fixálni, védekezésünk sajnos sehogy sem akart összeállni. Nagyon nehéz mérkőzésen (amit leginkább magunknak köszönhetünk) sikerült végül 3 góllal győzedelmeskedni, amit nagyon-nagy részben kapusunknak Fazekas Zéténynek köszönhetünk, aki a kötelező védések mellett rengeteg bravúrt mutatott be kulcspillanatokban. Nem tudom, hogy a tavaszi fáradtság, a tavaszi szünet miatt kiesett edzések vagy a két mérkőzés közbeni hosszabb várakozás volt-e okozója ezeknek a hibáknak, mindenesetre tanultunk belőle.
KSA Budapest – Honvéd SE 25-22 (10-13)
Nagyon fontos 4 pontot szereztünk már csak azért is mert így már 3 ponttal sikerült ellépni a harmadik helyezettől, illetve hatalmas örömünkre a Körte csapata pontot vesztett a XVI.Ker csapatával szemben így ebben az idényben először 2 fordulóval a bajnokság vége előtt jobb gólkülönbséggel ugyan de átvettük a vezetést az U14-es felsőházi tabellán. További öröm, hogy az összes felsőházi csapat közül nekünk van a legtöbb lőtt (184) és legkevesebbet kapott (147) gólunk. Tovább növeli ezeknek a számoknak az értéket az a tény, hogy csapatunk 80-90%-át U13-as játékosok alkotják. Két forduló maradt hátra ahol újra megmérkőzünk az összes csapattal. Bízok benne, hogy motivációnk kitart és sikerül maximális koncentráltsággal a hibákat minimalizálva lejátszani ezeket a mérkőzéseket. Maximálisan erre fogunk készülni edzéseken.
Hajrá KSA!

Fiú U11

Az FU11-es csapatunk vasárnap az ASI és Farkasvár ellen lépett pályára. A Várna utcába kilátogatók nagyon élvezetes mérkőzéseket láthattak. Élmény volt nézni, hogy ennyi fiatal űzi ezt a sportágat.
A KSA játékosoktól sok szép egyéni megmozdulást láthattunk, de ami még fontosabb csapat (csoport) taktikai elemek is megjelentek a mérkőzések folyamán.
Igazán szépen fejlődnek fiataljaink! Csak így tovább!
Hajrá KSA!