KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Az Akadémiánkat támogató Kézisuli Utánpótlás Alapítvány 2017-től “közhasznú” státuszú alapítvány, amely a következőket jelenti. A közhasznúság egy minősítési besorolás, amely egyrészt bizonyos kedvezményekhez juttatja a szervezeteket, de egyúttal kötelezettségeket is előír e szervezetek részére, amely kötelezettségek főként a szervezet működésének nyilvánosságát szolgálják.

  • Az alábbi linken elérhető a civil szervezetek névjegyzéke: http://birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezetek/civil-szervezetek-nevjegyzeke-kereses
  • 2018.03.05-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján http://nav.gov.hu/nav/szja/szja ügyfélkapun keresztül elérhetőek a bevallási tervezetek. A NAV e-szja programja alkalmazkodik a felhasználói szokásokhoz, így a több mint 3,2 millió – ügyfélkapuval rendelkező – magánszemély akár a mobiltelefonján, a tabletjén vagy a számítógépen is megtekintheti, illetve ha szükséges, szerkesztheti is az szja-bevallását. A bevallás beadásánál ne felejtsen el rendelkezni adója 1+1 százalékáról!  Magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező egyháznak vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, amely 2018-ban is a Nemzeti Tehetség Program.

Az szja 1% felajánlására jogosult KÉZISULI UTÁNPÓTLÁS ALAPÍTVÁNY 1% RENDELKEZŐ NYILATKOZATA itt: 17EGYSZA_kezisuli érhető el.

  • Az 1+1 %-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.