Akadémiánkról

Immár hetedik éve igyekszünk a szeretett kézilabda sportágunk által felnevelt Bajnokok, az elődök nyomdokaiban járni, 2018. nyarától önállóan KSA Budapest néven. 2011-ben még a KSI SE  szakosztályaként kezdtük meg a nevelő munkát, amelyet 2018-tól önállóan, a közhasznú Kézisuli Utánpótlás Alapítvány működtet. Ez idő alatt Számtalan általános iskolával született meg az az együttműködési megállapodás, mely lehetővé tette a gyors építkezést. Az első évben már 10 csapatunk vett részt az MKSZ valamely versenyrendszerében. 2012-ben megkezdte működését a kézilabda szakosztályunk leány szakága is, amely kiegészült kisiskolás, U12-es, és U14-es csapatokkal is. A 2017/2018-as idényre már több, mint 180 versenyzővel, és több gyermekkézilabda központtal biztosítottuk akadémiai képzésünk hátországát.

Céljaink megvalósítása érdekében több iskolával kötöttünk együttműködési megállapodást. Budapest területén több „kisközpont” létrehozásával igyekeztünk foglalkozásainkat elérhetővé tenni a fiatal korosztályaink számára, ezzel is megkímélve a szülőket a hosszú utazásoktól, mely a kicsi gyermekek edzésekre eljuttatásával jár. Munkánk során célkitűzésként fogalmazódott meg az az igény, hogy egy olyan szakmai és módszertani utánpótlás-központot alakítsunk ki, mely jelentős szerepet tölt be a magyar kézilabda utánpótlás mezőnyében és megállja a helyét a nemzetközi összehasonlításban is. A kezdeti sportiskolai rendszer „felnőtté” válása a 2013-as évben következett be: elindult az első évfolyamunk Akadémiai képzése, mind a lányok, mind a fiúk mezőnyében. 2014. júniusában együttműködési szerződést kötöttünk a NEKA-val, így társintézményként működünk az elkövetkező időszakban. Mindez azt jelenti számunkra, hogy az Akadémiai képzésben részesülő leányok és fiúk az ifjúsági bajnokság I-II-III. vonalában, valamint a serdülő bajnokság I-II. osztályú küzdelmeiben vesznek részt.

Büszkék vagyunk korosztályos válogatottainkra: Jelenleg Bognár Máté erősíti a magyar ifjúsági válogatott keretét. Akadémiai képzésünkben, a 2018-19-es idényben már a 7. évfolyamunkat indítjuk, mely a sportiskolai képzéssel együtt már 14 csapat felkészítését és versenyeztetését jelenti számunkra.

Szakembereink, edzőink, kiváló képviselői szakterületüknek.

Szabóné Balog Judit

nemzetközi mesteredző, szakosztályvezető

Kézisuli Utánpótlás Alapítvány kuratóriumi elnöke