Hello Világcsúcs!

KSI Kézilabda Akadémia idén ünnepli ötödik születésnapját, s a jeles jubileum alkalmából különleges eseménnyel várja a sportbarátokat. Május 29-30. között 26 órás kézilabda foglalkozással Guinness-rekorddöntésre készül. A Központi Sportiskola elnöksége 2011-ben úgy határozott, hogy létrehozza kézilabda szakosztályát is, hogy olyan utánpótlásközpontot alakítson ki, amely jelentős szerepet tölt be a hazai utánpótlás-nevelésben és képzésben. Idén méltó módon ünnepli alapításának évfordulóját a KSI Kézilabda Akadémia: 2016. május 29-30. között, a kézilabda egyik fellegvárának számító budapesti Elektromos Csarnokban egyedülálló rendezvénnyel egybekötve tartja ötödik születésnapját, amelynek középpontjában természetesen a kézilabda szerepel.

“Az esemény különlegességét egy rekorddöntés adja: sportolók, edzők, valamint a szülők összefogásával és aktív részvételével új magyar Guinness-rekord felállítása a céljuk a „Leghosszabb kézilabda foglalkozás” kategóriában, s ezt a rekordot a Magyar Rekord Szövetség a helyszínen felügyeli és hitelesíti. Fontosnak érezzük a társadalmi felelősségvállalást, a társadalom hátrányos tagjainak támogatását. A KSI Kézilabda Szakosztálya az esemény révén a Csemete Alapítványt támogatja, amely szociális otthonokban élő, kis és halmozottan sérült gyermekek és fiatal felnőttek életminőségének javítását, valamint a súlyos fogyatékkal élő gyermekek és fiatal felnőttek társadalomba történő integrálódásának elősegítését tűzte ki céljául” – mondta Szabóné Balog Judit nemzetközi mesteredző, a KSI Kézilabda Akadémia és a szakosztály vezetője.

A rekord felállításában nemcsak a KSI palántái, hanem az ország valamennyi utánpótláskorú kézilabdázója, vagy akár baráti társaságok is részt vehetnek. A rekordöntésre és a kézilabda gálára május 17-ig, a ksigalanevezes@gmail.com e-mail címen lehet nevezni, fiúk és lányok, 10-től 18 éves korig jelentkezhetnek. A részvevőket a FEKETE és a PIROS nevet és mezt viselő csapatba osztják a szervezők, s a két együttes vasárnap 11 órától hétfő 13 óráig, 26 órán át folyamatosan kézilabdázik, természetesen profi bírók irányítása mellett. A gyerekcsapatok mellett „Nosztalgia csapatok” is részt vesznek a rekorddöntésben, amelyben edzők, szülők részt vesznek, valamint meghívást kaptak a KSI egykori és jelenlegi sportolói is (többek között Székely Bulcsú és Berki Krisztián már jelezte részvételét), akik közül páran perc erejéig pályára is lépnek. A gálamérkőzés igazi „kézilabda gyereknap” is lesz a részvevők szánára, hiszen május utolsó vasárnapja egyben Nemzetközi Gyereknap is. Emellett május 29-én rendezik meg Kölnben a férfi Bajnokok Ligája négyes döntőjét. A Final Four tagja lesz reményeink szerint az MVM Veszprém csapata is, ezért a szervezők közös meccsnézéssel és szurkolói klubbal is készülnek vasárnapra.

Stratégiai partnerként máris az esemény mellé állt az Emberi Erőforrások Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ), a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ), a Testnevelési Egyetem és a KSI, s a támogatók köre is folyamatosan bővül. A rendezvény fővédnöke dr. Szabó Tünde sportállamtitkár, dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetem rektora és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, míg védnökei Novák András, az MKSZ főtitkára, dr. Karácsony Gergely, a XIV. kerület polgármestere és Hazsik Endre, a KSI SE ügyvezető elnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük