Hatalmas győzelem U14-ben!

Konyicsák Ádám edző:
04.02.-án folytatódtak az U14-es felsőházi küzdelmek. Borzasztó nehéz mérkőzések elé néztünk, hiszen a forduló előtt még a második helyen álló Körte HVSE és az első helyen tartózkodó eddig a fordulóig a felsőházban még veretlen XVI.Ker KMSE volt az ellenfelünk.
Az első mérkőzésen ebben az idényben “nagy mumusunk” ellen játszottunk. Nagyon örültem, hogy fejben is sikerült a játékosaimat felkészíteni erre a fordulóra mert nagyon fontos volt számunkra, hogy ne engedjük a tabellán tőlünk ellépni a Körte HVSE csapatát. Dinamikusan, jól játszottunk és a védekezésben is végre tudtunk megálljt parancsolni az ellenfél lövőinek. Érződött a fiúkon, hogy ezt a mérkőzést nagyon szeretnék megnyerni. A félidőre sikerült három gólos előnyt kiharcolni (12-9). A második játékrészt jól kezdtük és az első pár percben sikerült az eddigi legnagyobb különbséget beállítanunk (14-9). Sajnos ekkor elkezdtünk kapkodni ami nagy hibákhoz vezetett, ráadásul ellenfelünk ezekből az elszórt labdákból könnyű gólokat tudott lőni, így végjátékba 1-2 gólos előnnyel vághattunk bele. Végletekig kiélezett, izgalmas utolsó 1 percet játszottunk ahol sikerült azt a gólt megszereznünk amivel legalább az 1 pontot biztossá tettük. Az utolsó 20 másodpercben ellenfelünk támadhatott a pontmentésért ahol sajnos én hibáztam mert tudtam mit fognak játszani, mégse ennek megfelelően állítottam be a fiúkat védekezésben és egy időn túli hétméteressel a Körte csapata kiharcolta a döntetlent. A két csapat közül nekünk volt fájóbb az eredmény mert a kezünkben volt a mérkőzés de természetesen hatalmas bravúrnak számít egy ilyen csapat ellen a döntetlen is. Büszke vagyok a fiúkra, hogy az eddigi eredményeket figyelmen kívül hagyva bátor, gyors, pillanatig sem feladva küzdöttek. Sokat tanultunk belőle én is és a játékosaim is.
KSA Budapest – Körte HVSE 18-18 (12-9)
A második mérkőzésünk még az elsőnél is nehezebbnek bizonyult, ugyanis a felsőházi mérkőzéseit eddig a napig igencsak domináló XVI.Ker KMSE ellen kellett megmérkőznünk. Azonban reggeli mérkőzésükön kisebb meglepetésre kikaptak az Elektromos csapatától. Bíztam benne, hogy ez a vereség bennük maradt és egy jó kezdés után meglephetjük őket. A jó kezdés azonban nem, hogy elmaradt, hanem 9 perc borzasztó játék után kellett időt kérnem, ekkor ellenfelünk már 7-1-re vezetett. Kisebb fejmosást követően játékunk gyökeresen megváltozott amihez kiváló kapusteljesítmény is párosult. Ellenfelünket is alaposan meglepte ez a változás olyannyira, hogy a 6 gólos hátrányt sikerült a fiúknak félidőre ledolgozni és 10-10-es állással fordulhattunk a második játékrészre. A második félidőben több kisebb sérülés miatt folyamatosan forgatnom kellett a csapatot de szerencsére ezek a húzások beváltak és sikerült a félidő felénél már 3 gólos előnyt kialakítani. Ellenfelünk ekkor kért időt de tanulva az előző hibámból a védekezést most sikerült jól felállítanom, ezzel távoli átlövésekre, kiszorított szélső lövésekre kényszerítettük ellenfelünket amit kapusunk Fazekas Zétény kiválóan hárított. Végjátékban sikerült folyamatosan növelni az előnyünket, így kiváló harcias játékkal teljesen megérdemelve szereztük meg a 2 pontot.
XVI.Ker KMSE – KSA Budapest 18-23 (10-10)
Nagyon-nagyon fontos forduló volt a mostani amiből nagyon jól sikerült kijönnünk. Jelenleg a tabella második helyét foglaljuk el 1 ponttal lemaradva a Körte csapatától és csak a jobb gólkülönbségünk miatt előzzük meg az ugyancsak 7 pontos XVI.Ker csapatát. Azért is volt különösen fontos a mostani jó szereplésünk mert a következő fordulóban a felsőház 4. és 5. csapata ellen fogunk játszani, ahol ha sikerül mind a 4 pontot begyűjteni és a Körte a két nagyon nehéz mérkőzéséből csak 1 pontot elveszít mi vehetjük át a vezetést 2 fordulóval a bajnokság vége előtt. Azonban még vártnál is sokkal kiélezettebb a felsőház és ugyanúgy előfordulhat egy érem nélküli 4. hely, mint egy aranyérem. Muszáj a földön maradnunk és csak a saját mérkőzéseinkre fókuszálni. Rengeteget dolgoztunk azért, hogy ilyen pozícióba kerüljünk és most még többet kell, hogy a következő fordulóban a Honvéd és az Elektromos csapatát is megverjük.
Hajrá KSA!