Pintér Klaudia Európa Bajnok!

Ragyogó magyar sikerrel ért véget Montenegróban az U18-as strandkézilabda Európa-bajnokság: a világbajnoki címvédő magyar női együttes az Eb-aranyat is megszerezte! Külön öröm, hogy női ifi csapatunk tagja Pintér Klaudia főszerepet vállalt a torna megnyerésében!

 

A 2018. évi Európa Bajnok strandkézilabda válogatott

A tavalyi U17-es EB döntő visszavágójaként is felfogható döntőben a magyar lányok ellenfele az a holland csapat volt, amely a 2017-es sikerével címvédőként állt fel lányaink ellen. Az előzetes várakozásoknak megfelelően szoros, izgalmas csata folyt a pályán, ahol a magyar válogatott két szoros félidőben, 2:0 (18:16), (14-11) szettarányban bizonyult jobbnak Hollandiánál. A montenegrói strandkézi EB ről bővebben az EHF tudósít, amely a fenti képre kattintva elérhető.

Az U18-as leány strandkézilabda-válogatott kerete:
BRAUN Csenge (Dunaújvárosi KKA), HUSTI Hanna (Dunaújvárosi KKA), KIRÁLY Réka (Érd), LANDI Gabriella (Érd), HADFI Gréta (FTC-Rail Cargo Hungária), WÁGNER Virág (Malév-Kassa), PINTÉR Klaudia (KSA Budapest), BENZSAY Rebeka (Szentendrei NKE), GAJDOS Dorottya (Szentendrei NKE), LÉRÁNT Sára (Szentendrei NKE), VITOVSZKI Veronika (Szentendrei NKE), MÁTÉFI Dalma (Szent István SE).

Szövetségi edző: PINIZSI Zoltán
Edző: GYŐRI Ágnes
Technikai vezető: Petrovszki Katalin

“Az eredménnyel maradéktalanul elégedettek lehetünk, hiszen megnyertük az Európa-bajnokságot, a játékunk talán nem volt tökéletes, de a csapat rendkívül fegyelmezetten küzdött, hajtott, és ez meghozta a sikert – emelte ki Pinizsi Zoltán, a világ- és Európa-bajnok női ifjúsági strandkézilabda-válogatott szövetségi edzője. – Fejlődött a csapat a tavalyi évhez képest, természetesen a célunk az, hogy egyenletesen, magunkhoz képest jobban teljesítsünk a későbbi versenyeken.”

Újdonsült Európa Bajnokaink, köztük Pintér Klaudia a kép jobb szélén

Gratulálunk! Hajrá Magyarok! Hajrá Klaudia! Hajrá KSA!

(Forrás: www.keziszovetseg.hu, www.eurohandball.com)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük