Célkeresztben a kézilabda

A XV. Országos Sporttudományi Kongresszus keretein belül, “Célkeresztben a kézilabda” címmel szekcióülést tartottak Szombathelyen. A szekcióülés elnökei, Mocsai Lajos és Győrfi János mellett, a KSA Budapest szakmai vezetői Szabóné Balog Judit, Ökrös Csaba, valamint Lénárt Ágota is érdekelt volt kongresszuson.

Egyedülálló módon a kézilabda sportág közelmúltjának tudományos eredményei érdemeltek külön  szekcióülést a kongresszuson belül, ami szeretett sportunk jövőképe szempontjából nézve óriási fegyvertény. Még nagyobb öröm számunkra, hogy Akadémiánk a hazai sporttudomány talán legfontosabb eseményén Szabóné Balog Judit, Ökrös Csaba európai mesteredzők, és Lénárt Ágota sportpszichológus révén is képviselve volt. A “Kézilabda utánpótlás sportpszichológiai felkészítése a KSI Kézilabda Akadémián” címmel készített tudományos munkájuk alapja volt az Akadémistáink által elvégzett tudományos tesztfeladatok kiértékelése, amely reményeink szerint az immáron átalakult Akadémiánk, a KSA Budapest további sportszakmai fejlődésének meghatározó eszköze lesz.

Újjáalakult Akadémiánk a KSA Budapest kiemelt fontosságúnak tartja a fiatal kézilabdázók technikai és taktikai képzése mellett a mentális felkészítést, azaz egészséges sportolókat szeretnénk nevelni, mind fizikai, mind szellemi értelemben. Hisszük, hogy Akadémiánk önállóvá válásával, eddigi és további munkánk során saját magunk felé célkitűzésként megfogalmazódott igényt – egy olyan szakmai és módszertani utánpótlás-központ megvalósítását, mely jelentős szerepet tölt be a magyar kézilabda utánpótlás mezőnyében és megállja a helyét a nemzetközi összehasonlításban is – el fogjuk érni.

XV. OSK program kivonat

A kongresszus “kézilabda a célkeresztben” szekciójában Ökrös Csaba leány szakág-vezetőnknek a Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszék vezetőjének további előadására is sor került. Tanár Úr a tudományos munkájában az elmúlt évek férfi FINAL4 mérkőzései alapján tapasztalt szakmai változásokról készített értekezését osztotta meg a résztvevőkkel. 

Gratulálunk Lénárt Ágotának, Szabóné Balog Juditnak és Ökrös Csabának a sporttudományos munkájukhoz!

Hajrá KSA Budapest!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük